Okul çağı çocukları (6-12 yaş) bu dönemde hayatlarının sonuna kadar devam edecek alışkanlıklar kazanırlar. Evinden, ailesinden bağımsız bir hayata adım atan çocuk, kendi tercihlerini yapmayı öğrenir. Bir yandan çevresindeki dünyayı tanırken, bu dünyada kontrolünü kazanmayı da öğrenecektir. Sosyal kimlik gelişimi yanı sıra doğru beslenme alışkanlığının da sürdürülmesi gereken bir dönemdir.

Okul çocuğu, yılda ortalama 5 cm uzar ve yaklaşık 2,5 kg ağırlık artışı gelişir. Büyümeyi ve gelişmeyi sağlayabilecek yeterlilikte kalori, besin değeri yüksek ve kompleks karbonhidratları içeren uygun formda çocuğa sunulmalıdır.

Enerji ihtiyacı, büyüme hızı, vücut porsiyonları ve fiziksel aktivite ile değişmekle beraber küçük çocukta 90kcal/kg, büyük çocukta ise kilosu başına 55-70 kcal/gün’dür.

Bebeklikten sonra büyüme hızının yavaşlaması ile birlikte protein ihtiyacı azalarak 7–12 yaş arası kilogram başına 1.0g/gün’e düşer. 5 yaşı geçen çocuklarda yağlardan gelen enerji toplam enerjinin %30’unu geçmemelidir. Günlük diyet ile alınan yağların ancak 1/3’ü doymuş yağlardan sağlanabilir ve diyetteki kolesterol miktarı 300 mg/günden az olmalıdır.